tele.me: the front page of Telegram communities

Chat record

Anonymouse
7:30:0

Tips untuk orang yang ada gastrik 🤗=================================Orang yang ada gastrik perlu bangun awal. Sebab kena makan 2 kali. Dan jenis pemakanan yang betul juga perlu tahu. Tengok Video untuk jawapan details 🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Tips untuk orang yang ada gastrik 🤗
=================================
Orang yang ada gastrik perlu bangun awal. Seb...
Anonymouse
9:0:0

Jangan ambil mudah GASTRIK.Bagi orang yang ada gastrik mereka akan tahu betapa seksa dan sakitnya bila gastrik datang. Serba serbi tak kena dibuatnya.
Jadi, amalkan 3 tips mudah ini untuk elakkan gastrik.
Ilmu yang baik kita kongsi. Dapatkan lebih banyak lagi tips kesihatan dengan Cik Pia.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Jangan ambil mudah GASTRIK.
Bagi orang yang ada gastrik mereka akan tahu betapa seksa dan sakitnya bila gastrik dat...
Anonymouse
2:0:0

Cik Pia, Rose Tea Soap tu untuk apa? 🤔===============================Rose Tea Soap ni adalah sabun semula jadi yang akan merawat dan menjaga kulit muka awak tanpa ubat dan supplement.
Dalam video Cik Pia ad bagi contoh masalah kulit muka yang dah berjaya pulih dengan ROse Tea Soap. Tonton untuk details ye 🥰🥰🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Cik Pia, Rose Tea Soap tu untuk apa? 🤔
===============================
Rose Tea Soap ni adalah sabun semula jadi ya...
Anonymouse
4:30:0

Korang tak jaga makanan, jerawat naik.Hormon tak stabil, jerawat makin teruk.
Bila stress, bertambah juga jerawat.
Ini tiga punca utama jerawat. Bila dah tahu punca mudah untuk kita atasi, rawat dan jaga, kan.
Jom amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Korang tak jaga makanan, jerawat naik.
Hormon tak stabil, jerawat makin teruk.
Bila stress, bertambah juga jerawat....
Anonymouse
7:12:23
Photo
Anonymouse
7:12:28

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:29:59

Makan nasi ketika diet boleh tak Cik Pia? 🤔================================Boleh sahaja tiada masalah apa pun. Yang awak perlu titik beratkan dalam diet ialah kuantiti nasi dan lauk apa yang dimakan bersama nasi tu.
Cik pia faham ramai yang masih takut nak makan nasi ketika diet, itu sebab cik pia akan cuba bantu seramai yang boleh untuk betulkan fahaman diet sihat kita bersama.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Makan nasi ketika diet boleh tak Cik Pia? 🤔
================================
Boleh sahaja tiada masalah apa pun. Ya...
Anonymouse
9:0:0

Kita disarankan minum air secukupnya, bergantung pada situasi. Suhu juga mempengaruhi kadar keperluan air dalam badan kita.
Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Kita disarankan minum air secukupnya, bergantung pada situasi. Suhu juga mempengaruhi kadar keperluan air dalam bad...
Anonymouse
2:0:0

Oat sesuai tak untuk berbuka puasa? 🤔================================Sesuai dan boleh. Awak hanya perlu tahu untuk mempelbagaikan menu oat tu. Contoh makan bersama ikan bakar pon sedap juga 🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Oat sesuai tak untuk berbuka puasa? 🤔
================================
Sesuai dan boleh. Awak hanya perlu tahu untu...
Anonymouse
4:30:0

Air merupakan satu keperluan bagi tubuh. Antara fungsi utama air ialah menstabilkan suhu badan.Banyak masalah atau komplikasi boleh berlaku sekiranya kandungan air dalam badan kurang.
Perkara paling diingini ialah berlakunya strok haba apabila kurang air dalam badan.
Minumlah air secukupnya setiap hari supaya dapat mengelak komplikasi yang sangat berbahaya.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Air merupakan satu keperluan bagi tubuh. Antara fungsi utama air ialah menstabilkan suhu badan.
Banyak masalah atau...
Anonymouse
7:30:0

Tips untuk hilangkan parut jerawat? 🤔=================================Parut jerawat berkaitan dengan Vitamin E. Cari je Vitamin E untuk bantu hilangkan parut. Contohnya, dalam Sabun Rose Tea ada ekstrak Vitamin E yang membantu hilangkan parut jerawat. 🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Tips untuk hilangkan parut jerawat? 🤔
=================================
Parut jerawat berkaitan dengan Vitamin E. C...
Anonymouse
9:0:0

Ramai yang salah anggap air sejuk/ais ni bawak kesan buruk. Sedangkan banyak kelebihannya pada tubuh.Antaranya boleh stabilkan suhu badan, bantu hilangkan rasa dahaga dengan cepat dan bantu bakar kalori.
Mana ada ais ni menyebabkan buncit atau kembung. Mitos je semua tu.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Ramai yang salah anggap air sejuk/ais ni bawak kesan buruk. Sedangkan banyak kelebihannya pada tubuh.
Antaranya bol...
Anonymouse
1:59:59

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗮𝗱𝗮 𝗖𝘆𝘀𝘁 𝗢𝘃𝗮𝗿𝗶, 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝘀𝗼𝘆𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗸𝗼𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗸𝗲? 🤔================================

Okay prinsip yang kita perlu ikut bila ada cyst ovari ialah elakkan apa2 makanan yang “fermented”. Nak minum soya tiada masalah, tapi pastikan soya homemade.

Nak makan kolagen, pastikan makan kolagen dari sumber makanan yang sihat seperti ikan atau avocado.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗮𝗱𝗮 𝗖𝘆𝘀𝘁 𝗢𝘃𝗮𝗿𝗶, 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝘀𝗼𝘆𝗮 𝗱𝗮𝗻 𝗸𝗼𝗹𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗸𝗲? 🤔
================================

Okay prinsip ya...
Anonymouse
4:30:0

Awak jaga air, awak sihat. 🥰🥰🥰
Kalau sayang tubuh bukanlah perlu kita berbelanja besar untuk perhiasan dan kesihatan tubuh kita. Hanya perlu menjaga pemakanan sahaja.

Antaranya, jagalah jumlah air dalam badan kita. Minumlah air secukupnya setiap hari. Badan akan rasa lebih sihat, segar dan bertenaga.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Awak jaga air, awak sihat. 🥰🥰🥰

Kalau sayang tubuh bukanlah perlu kita berbelanja besar untuk perhiasan dan kesihat...
Anonymouse
7:30:0

𝗠𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗮𝗽𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗽𝗲𝗸𝗮𝘁𝗸𝗮𝗻 𝘀𝘂𝘀𝘂? 🤔=================================

Kepekatan susu kita bergantung kepada pemakanan harian kita sebelum hari bersalin tiba.

Apa cik pia buat sebelum bersalin ialah amalkan minyak kelapa dara, birdnest, dan buah delima dalam diet harian kita. Semua makanan ni membantu dalam tingkatkan kuantiti dan kepekatan susu kita.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗠𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗮𝗽𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗽𝗲𝗸𝗮𝘁𝗸𝗮𝗻 𝘀𝘂𝘀𝘂? 🤔
=================================

Kepekatan susu kita bergantung kepada pemakanan...
Anonymouse
9:0:0

Ramai yang tak sedar badan rasa lesu, mudah sakit dan stress berpunca dari diri sendiri.
Kalau kita mengamalkan gaya hidup sihat dan positif, semua disekeliling kita akan menjadi lebih mudah dan senang.

Kita yang tentukan hidup kita dan bukan orang lain.

Jadi, amalkan gaya hidup sihat demi kesejahteraan diri sendiri.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Ramai yang tak sedar badan rasa lesu, mudah sakit dan stress berpunca dari diri sendiri.

Kalau kita mengamalkan ga...
Anonymouse
1:58:33

𝗧𝗶𝗽𝘀 𝗯𝗲𝗿𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗲𝗿𝘀𝗮𝗹𝗶𝗻 𝗰𝗲𝗮𝘀𝗲𝗿. 🤔================================
Banyakkan bergerak secara perlahan-lahan. Jangan terlalu laju untuk memastikan peredaran darah lancar dan elakkan bahaya.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗧𝗶𝗽𝘀 𝗯𝗲𝗿𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗲𝗿𝘀𝗮𝗹𝗶𝗻 𝗰𝗲𝗮𝘀𝗲𝗿. 🤔================================

Banyakkan bergerak secara perlahan-lahan. Janga...
Anonymouse
4:30:2

Amalkan minuman ini untuk membantu korang "flush lemak" degil dalam badan.Senang je nak buat. Tak mkn masa lama pun.
Air ni juga bantu cuci dalaman korang tau. So, tak rugi korang cuba. nak sihat dengar nasihat okay 😉😉😉

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Amalkan minuman ini untuk membantu korang "flush lemak" degil dalam badan.
Senang je nak buat. Tak mkn masa lama pu...
Anonymouse
7:29:58

𝗖𝘂𝗰𝗶 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗽𝗮𝘀 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝘀𝗲𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗶? 🤔=================================
Selepas mandi sebab semasa mandi kita akan shampoo rambut kita. Dan shampoo mengandungi chemical yang tidak sesuai dgn pH kulit. Tengok jawapan lengkap dalam video 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗖𝘂𝗰𝗶 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗽𝗮𝘀 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝘀𝗲𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗶? 🤔
=================================
Selepas mandi sebab semasa mandi kita aka...
Anonymouse
9:0:2

Minum kopi boleh kurus tapi kenapa tetap tak turun berat.
Mana satu nak percaya kalau dua-dua ni boleh terjadi kan.

Cara penyediaan kopi tu yang akan menentukan sama ada awak akan kurus atau gemuk.

Kopi tak menggemukkan. Tapi, kalau awak letak banyak gula atau susu. Maka awak takkan kurus dengan minum kopi.

Ubah mindset, ubah pemakanan.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Minum kopi boleh kurus tapi kenapa tetap tak turun berat.

Mana satu nak percaya kalau dua-dua ni boleh terjadi kan...
Anonymouse
2:0:2

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗰𝗮 𝘁𝗼𝗻𝗮 𝗸𝘂𝗹𝗶𝘁 𝘁𝗮𝗸 𝘀𝗲𝗸𝗮𝘁𝗮? 🤔================================

Berpunca dari kulit yang kering. Dan perlu sentiasa pakai moisturizer untuk pastikan kulit sentiasa moist 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗰𝗮 𝘁𝗼𝗻𝗮 𝗸𝘂𝗹𝗶𝘁 𝘁𝗮𝗸 𝘀𝗲𝗸𝗮𝘁𝗮? 🤔
================================

Berpunca dari kulit yang kering. Dan perlu sen...
Anonymouse
4:30:2

Diet yang berkhasiat baik untuk tubuh badan yang sihat. Selain itu, ada juga makanan yang sangat baik untuk otak.
Otak adalah organ terpenting kerana otak akan menghantar isyarat kepada seluruh anggota badan kita.

Otak yang sihat penting kerana dpt memberi ketenangan, menghasilkan idea yang bernas dan mampu menjalani kehidupan yang lebih sihat.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Diet yang berkhasiat baik untuk tubuh badan yang sihat. Selain itu, ada juga makanan yang sangat baik untuk otak.

...
Anonymouse
7:30:2

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗺𝗮𝗹𝗮𝗺 𝘁𝗮𝗸 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗮𝗸? 🤔================================
Tak wajib untuk pakai krim malam kerana badan kita akan menjalani proses recovery. Dan kulit perlu bebas dari apa-apa produk.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗺𝗮𝗹𝗮𝗺 𝘁𝗮𝗸 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗮𝗸? 🤔
================================
Tak wajib untuk pakai krim malam ke...
Anonymouse
9:0:2

Makan tomato untuk sihat dan cantik.
Cik Pia suka tomato ni sebab terlalu banyak kebaikan yang terdapat dalam tomato. Dah lah sedap, senang dapat. Murah pulak tu.

Haishh senang nye nak sihat dan cantik. Yang penting kena rajin je tau.

Jom sihat dan cantik bersama Cik Pia. Ada banyak tips dan nasihat Cik Pia nak share.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Makan tomato untuk sihat dan cantik.

Cik Pia suka tomato ni sebab terlalu banyak kebaikan yang terdapat dalam toma...
Anonymouse
2:0:2

𝗔𝗽𝗮 𝗯𝗲𝘇𝗮 𝗘𝘀𝘀𝗲𝗻𝗰𝗲, 𝘁𝗼𝗻𝗲𝗿, 𝗺𝗼𝗶𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗿𝘂𝗺? 🤔=================================
Essence dan Moisturizer bantu melembabkan kulit kita. Toner stabilkan pH kulit dan serum sebagai pelembab juga namun lebih likat.
Penerangan lengkap dalam video untuk semua ok 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮 𝗯𝗲𝘇𝗮 𝗘𝘀𝘀𝗲𝗻𝗰𝗲, 𝘁𝗼𝗻𝗲𝗿, 𝗺𝗼𝗶𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗿𝘂𝗺? 🤔
=================================
Essence dan Moisturizer bantu m...
Anonymouse
4:30:2

Pemakanan boleh jadi punca tidur kita tak menentu. Dan melalui pemakanan juga kita boleh dapat tidur yang berkualiti.
Paling penting, jangan makan sebelum nak tidur. Akan menyebabkan berat badan naik mendadak.

Jagalah pemakanan dan waktu makan anda supaya tidur anda berkualiti hidup juga lebih sihat.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Pemakanan boleh jadi punca tidur kita tak menentu. Dan melalui pemakanan juga kita boleh dapat tidur yang berkualit...
Anonymouse
7:30:2

𝗠𝗼𝗶𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝘂𝗻𝗯𝗹𝗼𝗰𝗸 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝘀𝘂𝗮𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗸𝘂𝗹𝗶𝘁 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗲𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗻𝘀𝗶𝘁𝗶𝗳? 🤔==================================
Cik Pia lebih kepada bahan-bahan atau produk yang natural. Dan saranan Cik Pia carilah moisturizer dan sunblock yang waterbased. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗠𝗼𝗶𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝘂𝗻𝗯𝗹𝗼𝗰𝗸 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝘀𝘂𝗮𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗸𝘂𝗹𝗶𝘁 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗲𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 𝗱𝗮𝗻 𝘀𝗲𝗻𝘀𝗶𝘁𝗶𝗳? 🤔
===============================...
Anonymouse
9:0:2

Fakta menarik! Kalau menu salah dan skip breakfast berat badan berisiko naik MENDADAK!
Ramai yang tak makan breakfast. Dan yang makan pon dengan pemilihan yang tidak betul. Breakfast dengan nasi lemak sambal ikan bilis memang sedap. Tapi, kalau kerap sangat memang berat badan akan naik.

Sangat penting untuk utamakan protein dan fiber dalam menu sarapan. Supaya dapat bantu kenyang sepanjang hari.

Secara tak langsung lunch dan dinner korang makan tak makan berat dan membantu penurunan berat badan.
Sarapan dengan cara yang betul.

Dapatkan tips pemakanan sihat dengan Cik Pia cepat.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Fakta menarik! Kalau menu salah dan skip breakfast berat badan berisiko naik MENDADAK!

Ramai yang tak makan breakf...
Anonymouse
9:24:32
Photo
Anonymouse
9:25:15

Minum petang je
𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚

👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
14:24:44
Photo
Anonymouse
14:25:40

Skincare Rutin𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
2:0:2

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻 𝗖𝗵𝘂𝗯𝗯𝘆 (𝗯𝗲𝗿𝗶𝘀𝗶) 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘆𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝘁𝗮𝗸? 🤔==================================
Boleh sahaja. tapi pilihlah greek yogurt dan elakkan yogurt berperasa. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻 𝗖𝗵𝘂𝗯𝗯𝘆 (𝗯𝗲𝗿𝗶𝘀𝗶) 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘆𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁 𝘁𝗮𝗸? 🤔
==================================
Boleh sahaja. tapi pilihla...
Anonymouse
4:30:2

Selain mengamalkan Rose Tea Soap, awak boleh juga amalkan buah-buahan ini untuk dapatkan kulit yang glowing.
Mudahkan nak sihat dan cantik. Jadi, mula lah sekarang. Jangan bagi alasan.

Awak bertindak awak berjaya. 😘😘😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Selain mengamalkan Rose Tea Soap, awak boleh juga amalkan buah-buahan ini untuk dapatkan kulit yang glowing.

Mudah...
Anonymouse
7:30:2

𝗕𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗸𝗲 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘀𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗮𝗶𝗿 𝗽𝘂𝘁𝗶𝗵? 🤔==================================
Elakkan minum air ketika makan. Bukan air putih sahaja untuk mengelakkan bloated (kembung).

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗕𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗸𝗲 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘁𝗮𝗸 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘀𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗮𝗶𝗿 𝗽𝘂𝘁𝗶𝗵? 🤔
==================================
Elakkan minum air ketik...
Anonymouse
9:0:2

Jom makan kacang. Ubah pemakanan anda.
Waktu petang tu korang minum teh o suam cicah biskut tawar lemak tukar kepada mkn kekacang dgn air msk, Minum smoothies pon sedap.

Kekacang bagi banyak khasiat untuk tubuh. Makan sambil jaga kesihatan bukan susah. Mudah sangat-sangat sebenarnya.

Jom sihat sama-sama. Banyak tips dan nasihat kesihatan serta kecantikan Cik Pia nak share.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Jom makan kacang. Ubah pemakanan anda.

Waktu petang tu korang minum teh o suam cicah biskut tawar lemak tukar kepa...
Anonymouse
2:0:2

𝗔𝗽𝗮𝗸𝗮𝗵 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗯𝗮𝘀𝗶 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗱𝗶𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻? 🤔==================================
Antara makanan basi yang boleh kita makan ialah Yogurt, Kimchi, Keju dan Tauhu. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮𝗸𝗮𝗵 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗯𝗮𝘀𝗶 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗱𝗶𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻? 🤔
==================================
Antara makanan basi yang boleh kita ma...
Anonymouse
4:30:1

Nak menghargai diri sendiri bukan dimewahkan dengan barang-barang mahal dan berjenama.
Cukuplah dengan menjaga pemakanan dan mengamalkan amalan kecantikan secara natural.

Ingat pesan Cik Pia, nak sihat dengar nasihat. 😘😘😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Nak menghargai diri sendiri bukan dimewahkan dengan barang-barang mahal dan berjenama. 

Cukuplah dengan menjaga pe...
Anonymouse
5:14:58
Photo
Anonymouse
5:15:8

100 Scrub Percuma𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:30:1

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗴𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗸, 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗲𝗹𝗼𝗸 𝗱𝗶𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻? 🤔===============================
Banyakkan makan protein dan elakkan karbohidrat simple seperti tepung dan roti putih. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗴𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗸, 𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗲𝗹𝗼𝗸 𝗱𝗶𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻? 🤔
===============================
Banyakkan makan protein dan elakkan...
Anonymouse
9:0:2

Makan bayam untuk cantik dan sihat.
Kalau korang selalu tengok live Cik Pia, korang akan tahu yang Cik Pia memang gemar makan sayur. Sebab Cik Pia tahu banyak sangat kebaikan dari sayur.

Bayam antara sayur yang memberi kebaikan kepada tubuh kita secara semula jadi.

Amalkanlah makan sayur banyak-banyak mcm Cik Pia untuk kesihatan dan kecantikan.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Makan bayam untuk cantik dan sihat.

Kalau korang selalu tengok live Cik Pia, korang akan tahu yang Cik Pia memang ...
Anonymouse
2:0:2

𝗖𝗮𝗿𝗮 𝗻𝗮𝗸 𝗵𝗶𝗹𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗲𝗻𝗰𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗮𝗻𝗶𝘀 𝗸𝗲𝘁𝗶𝗸𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗻𝗮𝗻𝘁? 🤔================================
Elakkan dan kalau boleh berhenti ambil karbohidrat simple seperti tepung gandum, beras putih atau roti putih.
Amalkan karbohidrat kompleks seperti oats dan beras perang. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗖𝗮𝗿𝗮 𝗻𝗮𝗸 𝗵𝗶𝗹𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗲𝗻𝗰𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗮𝗻𝗶𝘀 𝗸𝗲𝘁𝗶𝗸𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗻𝗮𝗻𝘁? 🤔
================================
Elakkan dan kalau boleh berhen...
Anonymouse
4:30:0

Dah jadi kebiasaan orang kita, sarapan minum kopi atau nescafe untuk tenaga.Tapi ramai tak tahu yang makan epal lebih efektif. Epal merupakan buah yang tinggi dengan khasiat dan kaya dengan vitamin yang diperlukan badan.
Membantu tambah tenaga untuk aktiviti harian.
Boleh mula amalkan epal sebiji setiap pagi. Pepatah orang putih kata "an apple a day, keep the doctors away" 🥰🥰🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasaDahjadi kebiasaan orang kita, sarapan minum kopi atau nescafe untuk tenaga.Tapi ramai tak tahu yang makan epal lebih efektif. Epal merupakan buah yang tinggi dengan khasiat dan kaya dengan vitamin yang diperlukan badan.
Membantu tambah tenaga untuk aktiviti harian.
Boleh mula amalkan epal sebiji setiap pagi. Pepatah orang putih kata "an apple a day, keep the doctors away" 🥰🥰🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Dah jadi kebiasaan orang kita, sarapan minum kopi atau nescafe untuk tenaga.
Tapi ramai tak tahu yang makan epal le...
Anonymouse
5:4:46
Photo
Anonymouse
5:4:49

Diet Day 1
𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚

👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:30:1

𝗔𝗶𝗿 𝗸𝗲𝗹𝗮𝗽𝗮 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝘄𝗮𝗸𝘁𝘂 𝗱𝗶𝗲𝘁? 🤔==============================
Boleh. Air kelapa paling bagus untuk diamalkan semasa diet.

Contoh semasa sahur boleh buat smoothies menggunakan air kelapa bagi menggantikan pemakanan yang menyebabkan klenaikan berat badan mendadak OK. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗶𝗿 𝗸𝗲𝗹𝗮𝗽𝗮 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝘄𝗮𝗸𝘁𝘂 𝗱𝗶𝗲𝘁? 🤔
==============================
Boleh. Air kelapa paling bagus untuk diamalkan ...
Anonymouse
8:3:54
Photo
Anonymouse
8:4:12

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
9:0:0

Air kelapa memang dikenali sebagai penawar dalam masyarakat Malaysia.Lihat kepada khasiatnya. Baik untuk dalaman dan luaran kita.
Amalan minum air kelapa bagus untuk kekuatan tubuh dan kecantikan kulit. Amalkan selalu. 🥰🥰🥰

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Air kelapa memang dikenali sebagai penawar dalam masyarakat Malaysia.
Lihat kepada khasiatnya. Baik untuk dalaman d...
Anonymouse
9:30:17
Photo
Anonymouse
9:30:31

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
1:15:2
Photo
Anonymouse
1:15:10

Post Workout Rest𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
2:0:2

𝗞𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝗯𝗲𝗿𝗮𝘁 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻 𝘁𝗮𝗸 𝘀𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗲𝘁𝗶𝗮𝗽 𝗵𝗮𝗿𝗶? 🤔================================

Sebab pemakanan kita tak sama setiap hari. Dari segi portion, Jumlah kalori dan juga waktu kita timbang juga memberi perbezaan kepada berat badan harian kita. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝗯𝗲𝗿𝗮𝘁 𝗯𝗮𝗱𝗮𝗻 𝘁𝗮𝗸 𝘀𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗲𝘁𝗶𝗮𝗽 𝗵𝗮𝗿𝗶? 🤔
================================

Sebab pemakanan kita tak sama setiap h...
Anonymouse
4:30:0

Antara sayur pilihan orang yang sedang diet ialah brokoli. Sebab tu antara sayur yang di rekomendasikan ialah sayur ini.Walaupon rupanya yang tidak begitu menarik. Namun, khasiatnya sangat tinggi dan baik kepada tubuh.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Antara sayur pilihan orang yang sedang diet ialah brokoli. Sebab tu antara sayur yang di rekomendasikan ialah sayur...
Anonymouse
5:9:46
Photo
Anonymouse
5:9:52

Diet tp nk mkn bbq𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:30:1

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗰𝗮 𝗽𝗲𝗵𝗮 𝗯𝗲𝘀𝗮𝗿? 🤔================================
Biasanya masalah ini berpunca dari pemakanan seperti bergoreng dan berlemak yang banyak. Menyebabkan peha, pinggul dan lengan besar.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗰𝗮 𝗽𝗲𝗵𝗮 𝗯𝗲𝘀𝗮𝗿? 🤔
================================
Biasanya masalah ini berpunca dari pemakanan seperti bergo...
Anonymouse
8:21:51
Photo
Anonymouse
8:22:0

Jagung rm29.00𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
9:0:0

Antara kebaikan yang ada pada timun ialah cantikkan dan lembabkan kulit.Kita selalu tengok orang pakai timun di mata sebab kandungan air yang banyak dalam timun baik untuk kulit.
Timun juga baik untuk tubuh kita. Jadi, kalau amalkan makan timun, kita bantu kekalkan badan dalam keadaan hidrasi.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Antara kebaikan yang ada pada timun ialah cantikkan dan lembabkan kulit.
Kita selalu tengok orang pakai timun di ma...
Anonymouse
2:0:0

Tips untuk mula diet? 🤔==================================
Mulakan dengan jaga portion. Elakkan makan benda bergoreng, manis dan kurangkan garam dalam masakan. Sangat penting untuk tahu dan jaga pengambilan kalori. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Tips untuk mula diet? 🤔
==================================

Mulakan dengan jaga portion. Elakkan makan benda bergor...
Anonymouse
4:30:0

Nak sihat, nak cantik, JAGA PEMAKANAN.Makanan yang kita ambil jadi cerminan diri kita. Kalau sihat pemakanan, kita akan sihat dan cantik.

Macam tu lah sebaliknya jika kita tak menjaga pemakanan. Kita berisiko alami masalah kesihatan luar dan dalam.
Jom amalkan pemakanan sihat. Banyak tips sihat dan cantik dengan Cik Pia.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Nak sihat, nak cantik, JAGA PEMAKANAN.
Makanan yang kita ambil jadi cerminan diri kita. Kalau sihat pemakanan, kita...
Anonymouse
4:48:33
Photo
Anonymouse
4:48:36

Cara Stim Sayur𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:30:3

Kerap kencing tanda yang bagus ke? 🤔=================================
Kalau banyak minum air then kerap kencing itu normal. Tapi kalau tak banyak minum tapi kerap kencing itu bahaya. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Kerap kencing tanda yang bagus ke? 🤔
=================================

Kalau banyak minum air then kerap kencing i...
Anonymouse
8:27:55
Photo
Anonymouse
8:28:2

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
10:32:8
Photo
Anonymouse
10:32:11

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
1:59:59

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗽𝗲𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗯𝗮𝗴𝗶 𝘄𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗲𝗿𝘀𝗮𝗹𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗰𝗲𝗮𝘀𝗲𝗿?🤔================================

Dari asasnya sama sahaja bersalin ceaser atau normal. Penting bagi pemulihan selepas bersalin.

Tapi untuk ceaser makanlah makanan yang tinggi protein agar dapat bantu percepat proses penyembuhan luka dalaman tu ye, 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗽𝗲𝗺𝗮𝗸𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗯𝗮𝗴𝗶 𝘄𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗲𝗿𝘀𝗮𝗹𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗰𝗲𝗮𝘀𝗲𝗿?🤔
================================

Dari asasnya sama...
Anonymouse
2:29:47
Photo
Anonymouse
2:30:3

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
4:30:3

Makanan akan jadi sedap dan bermakna kalau kita tahu kebaikannya.
Contoh seperti cokelat yang baik untuk otak, pisang bantu kurangkan depresi, oren yang tingkatkan kesihatan kulit dan timun yang kekalkan hidrasi badan.

Amalkanlah pemakanan yang seimbang supaya badan kita kekal sihat dan maintain awet muda. 😘😘😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Makanan akan jadi sedap dan bermakna kalau kita tahu kebaikannya.

Contoh seperti cokelat yang baik untuk otak, pis...
Anonymouse
5:0:7
Photo
Anonymouse
5:0:10

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:29:59

𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗯𝗲𝗿𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝘀𝘂𝗮𝗶 𝗖𝗶𝗸 𝗣𝗶𝗮?==================================

Banyak menu berpantang yang sesuai. Yang penting pemakanan yang membantu dalam pemulihan luka bersalin tu ye.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗯𝗲𝗿𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝘀𝘂𝗮𝗶 𝗖𝗶𝗸 𝗣𝗶𝗮?
==================================

Banyak menu berpantang yang sesuai. Ya...
Anonymouse
9:0:2

Amalkan buah dan sayur untuk kesihatan badan yang lebih baik.
Setiap buah dan sayur mempunyai kebaikan tersendiri. Dan dengan melebihkan buah dan sayur ni kita dah bantu badan kita untuk lebih sihat.

Secara tak langsung baik untuk turunkan berat badan yang berlebihan.
Amalkan pemakanan sihat untuk mendapatkan hidup yang lebih berkualiti.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Amalkan buah dan sayur untuk kesihatan badan yang lebih baik.

Setiap buah dan sayur mempunyai kebaikan tersendiri....
Anonymouse
2:0:0

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗽𝗮𝘀 𝗴𝘂𝗴𝘂𝗿 𝗸𝗮𝗻𝗱𝘂𝗻𝗴𝗮𝗻?🤔=================================

Sama sahaja dengan berpantang bersalin. Hanya harinya tak perlu lama seperti bersalin ye. 😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝗮𝗻𝘁𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗽𝗮𝘀 𝗴𝘂𝗴𝘂𝗿 𝗸𝗮𝗻𝗱𝘂𝗻𝗴𝗮𝗻?🤔
=================================

Sama sahaja dengan berpantang bersalin. Ha...
Anonymouse
4:24:46
Photo
Anonymouse
4:24:52

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
4:30:2

Elakkan makanan dan amalan ini, awak elak dapat jerawat.Selainmenjaga kulit muka menggunakan sebarang produk penjagaan kulit.

Pemakanan dan amalan gaya hidup sihat juga penting dalam memastikan kulit muka bebas jerawat.

Jerawat bukanlah sesuatu yang boleh dipandang remeh kerana mampu memberi kesan kepada kesihatan kulit dan keyakinan diri sendiri.

Jaga dan amalkan gaya hidup sihat untuk kulit yang lebih sihat dan cantik.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Elakkan makanan dan amalan ini, awak elak dapat jerawat.
Selainmenjaga kulit muka menggunakan sebarang produk penja...
Anonymouse
7:30:0

𝗕𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗮𝗸 𝘁𝗲𝗿𝘂𝘀 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶 𝗳𝗼𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗽𝗮𝘀 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗼𝗮𝗽? 🤔=================================
Boleh, seelok-eloknya cari foundation yang ada SPF sangat penting untuk kulit. Kalau awak pakai yang tak ada SPF bahaya.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗕𝗼𝗹𝗲𝗵 𝘁𝗮𝗸 𝘁𝗲𝗿𝘂𝘀 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶 𝗳𝗼𝘂𝗻𝗱𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝘀𝗲𝗹𝗲𝗽𝗮𝘀 𝗽𝗮𝗸𝗮𝗶 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗧𝗲𝗮 𝗦𝗼𝗮𝗽? 🤔
=================================
Boleh, seelok-elo...
Anonymouse
9:0:0

Tiada orang lain yang dapat mengubah kita selain diri sendiri. Orang lain hanya mampu memberi nasihat, teguran dan motivasi sahaja.
Diri kita sendirilah yang perlu mengubahnya untuk menjadi lebih baik.

Untuk memulakan sesuatu dan ingin mencapai target mulakan dengan mengubah mindset dan bangun mulakan langkah pertama anda.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Tiada orang lain yang dapat mengubah kita selain diri sendiri. Orang lain hanya mampu memberi nasihat, teguran dan ...
Anonymouse
2:0:1

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗯𝗿𝗲𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗲𝗱, 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲𝗮 𝘁𝗮𝗸? 🤔=================================
Boleh takda masalah. Tapi takut baby kembung. sebab greentea mengandungi caffein. Tak kisah teh, kopi atau greentea boleh menyebabkan anak kembung.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗯𝗿𝗲𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗲𝗱, 𝗯𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗺𝗶𝗻𝘂𝗺 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲𝗮 𝘁𝗮𝗸? 🤔
=================================
Boleh takda masalah. Tapi takut bab...
Anonymouse
4:30:0

Jadikan hujung minggu sebagai peluang untuk mula dan amalkan GAYA HIDUP SIHAT
Bagi mengisi ruang masa duduk dirumah hujung minggu. Aktiviti ni boleh juga dibuat. Dapat naik taraf gaya hidup disamping meluangkan masa bersama insan tersayang.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Jadikan hujung minggu sebagai peluang untuk mula dan amalkan GAYA HIDUP SIHAT

Bagi mengisi ruang masa duduk diruma...
Anonymouse
7:30:0

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝗮𝘁𝘂𝘁 𝘀𝗮𝘆𝗮 𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗿𝗮𝗺𝗯𝘂𝘁 𝗴𝘂𝗴𝘂𝗿? 🤔==================================
Kalau rambut gugur, ambil minyak kelapa dara (VCO). Sapukan kat kawasan yang bermasalah then tutup dengan tuala.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗔𝗽𝗮 𝗽𝗮𝘁𝘂𝘁 𝘀𝗮𝘆𝗮 𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗿𝗮𝗺𝗯𝘂𝘁 𝗴𝘂𝗴𝘂𝗿? 🤔
==================================
Kalau rambut gugur, ambil minyak kelap...
Anonymouse
9:0:0

Apa yang memberi motivasi, kekuatan dan keazaman yg tinggi untuk Cik Pia teruskan perjalanan kurus dan sihat ialah diri sendiri.
Dalam dunia ni diri kita yang dapat tentukan kita berjaya atau tak, kita berubah atau tak.

Orang sekeliling hanya mampu bagi nasihat dan kata-kata semangat sahaja.

Kita kena bangun, mula dan usaha sendiri sampai berjaya. Ingat!!!! jangan cipta alasan tapi carilah jalan untuk berjaya!!!

Ikhlas dari 💋💋💋
Cik Pia
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Apa yang memberi motivasi, kekuatan dan keazaman yg tinggi untuk Cik Pia teruskan perjalanan kurus dan sihat ialah ...
Anonymouse
2:0:0

𝗖𝗮𝗿𝗮 𝗻𝗮𝗸 𝗵𝗶𝗹𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗶𝗷𝗶 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗼𝗹 𝗯𝗮𝘄𝗮𝗵 𝗺𝗮𝘁𝗮? 🤔=================================

Biji kolesterol bukan hanya tumbuh di bawah mata. Tapi kebiasaannya banyak dikawasan itu. Berpunca daripada kandungan minyak yang banyak pada kulit muka. Cara atasi mudah sahaja. Elakkan makanan yang bergoreng dan bergaram.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗖𝗮𝗿𝗮 𝗻𝗮𝗸 𝗵𝗶𝗹𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗶𝗷𝗶 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗼𝗹 𝗯𝗮𝘄𝗮𝗵 𝗺𝗮𝘁𝗮? 🤔
=================================

Biji kolesterol bukan hanya tum...
Anonymouse
2:49:26
Photo
Anonymouse
2:49:33

Smooties Sihat𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇

➡️𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
4:30:1

Maksud kepada "kecantikan bermula dari dapur" adalah pemakanan kita memberi kesan kepada rupa dan kesihatan kita.
Kalau pemakanan kita sihat, dalaman kita akan sihat. Bila kita sihat, luaran kita akan cantik. Ini lah istilah cantik dari dalam.

Faktor pemakanan juga memberi kesan kepada perasaan kita yang akan memberi kesan kepada kulit wajah kita.

So nak cantik, jaga pemakanan okay 😘😘😘

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

Maksud kepada "kecantikan bermula dari dapur" adalah pemakanan kita memberi kesan kepada rupa dan kesihatan kita.

...
Anonymouse
5:13:15
Photo
Anonymouse
5:13:17

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️

Anonymouse
7:4:11

Okay korang, 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗧𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥 𝗣𝗘𝗥𝗖𝗨𝗠𝗔 dah tersebar seluruh pelusuk Malaysia tau. Korang excited nak tahu feedback pengguna Candy Scrub ni?

Okay korang, 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗧𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥 𝗣𝗘𝗥𝗖𝗨𝗠𝗔 dah tersebar seluruh pelusuk Malaysia tau.

Korang excited nak tahu feedback pengg...
Anonymouse
7:13:53

Okay korang, 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗧𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥 𝗣𝗘𝗥𝗖𝗨𝗠𝗔 dah tersebar seluruh pelusuk Malaysia tau.
Korang excited nak tahu feedback pengguna Candy Scrub ni?

Follow rapat kat group tau
👉https://bit.ly/sjtvg

Okay korang, 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗧𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥 𝗣𝗘𝗥𝗖𝗨𝗠𝗔 dah tersebar seluruh pelusuk Malaysia tau.

Korang excited nak tahu feedback pengg...
Anonymouse
7:30:0

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗮𝗱𝗮 𝘀𝗶𝗻𝘂𝘀, 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 𝗻𝗮𝗶𝗸 𝘀𝗲𝗯𝗮𝗯 𝘀𝗶𝗻𝘂𝘀 𝗸𝗲?🤔==================================
Ada banyak faktor. Kadang-kadang sinus boleh menyebabkan jerawat. Tapi, keadaan dalaman juga mempengaruhi. Kena tengok balik punca sinus. Ada orang alami sinus sebab masalah dalaman.

Ikhlas dr
Cik Pia 💋💋💋
Ketua Pergerakan#IbuCantikLuarBiasa

𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗮𝗱𝗮 𝘀𝗶𝗻𝘂𝘀, 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 𝗻𝗮𝗶𝗸 𝘀𝗲𝗯𝗮𝗯 𝘀𝗶𝗻𝘂𝘀 𝗸𝗲?🤔
==================================
Ada banyak faktor. Kadang-kadang ...
Anonymouse
10:33:27
Photo
Anonymouse
10:33:30

𝗝𝗢𝗜𝗡 𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗖𝗜𝗞 𝗣𝗜𝗔 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚
👇👇👇➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️ ➡️ 𝗞𝗟𝗜𝗞 𝗦𝗜𝗡𝗜 ⬅️